Съвети за студенти от MBA на пълен работен ден

Нов студент по MBA има много в чинията си: класове и проекти, събития в мрежа, набиране на възможности-да не говорим за общите предизвикателства в училището за създаване на нови приятели и (за някои) коригиране до нов град. Читател R се чуди дали имаме някакви страхотни предложения за студенти от MBA на пълен работен ден, особено за студенти от MBA за жени … здравей там, аз се чудех дали може да има публикация, съсредоточена около стартирането на фирмена програма на пълен работен ден? Следващата седмица се премествам за ориентация и бих искал да видя публикация (с коментари на читателите) за това как да балансирам училищната работа със социални дейности и професионалисти набиране/работа в мрежа, предложено четене (BusinessWeek и WSJ?), Как да методи за набиране на събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с събития с Основните компании в кампуса и т.н. … благодаря! Мисля, че това е чудесен въпрос, затова се обърнах към няколко MBA, които познавам, и зададох групата на Facebook Corporette Facebook за съвети. Винаги съм мислил за опита да получавам степен по право, много по -различна от MBA, макар и само защото социализирането и работата в мрежа е толкова голям компонент на MBA, в сравнение с манталитета на „Вашият GPA е всичко“ през първия семестър или Две от юридическия факултет. Някои добри предложения от приятели, когато са попитани за баланса и четенето на реци: най-добрите предложения за студенти от MBA на пълен работен ден
(От приятелките на Кат с дипломи на MBA …) Първият семестър ще бъде преобладаващ. Съсредоточете се върху оцеляването и се опитайте да намалите външните ангажименти. След това става по -просто.
Хахаха, нямах баланс. Бях наскоро женен и след това бременна. Не са първостепенни времена на живота за излизане. Предполагам, че това помогна? Прочетох WSJ всеки ден и използвах RSS четец, за да следите новините от индустрията. И моят GPA напълно смуче. Всичко се получава. Много малко хора провалят часовете си. От мен беше казано от стипца (който беше валедикторианец) рано, че не си струва да имам висок GPA за сметка на социалните и мрежовите ползи и приех това присърце.
От съществено значение за оцеляването е да разберете кои 20% от определеното четене всъщност трябва да прочетете.

Други неща, които жените MBA студенти трябва да четат
Бизнес четене: WSJ, Bloomberg, Company Insider (ще бъде по -просто, след като стесните фокуса си; най -добре сега го погледнете като генералист), Harvard Company Review – можете също да следвате влияещите, които харесвате в LinkedIn.
Четене на женската компания: Фондация Forté, Forbes Woman, Catalyst.org, Ellevate Network (преди 85 Broads) – Има много други като музата, но тези са склонни да бъдат много по -фокусирани върху фрийлансър/предприемач.
Невероятна статия на NYT (която препоръчвам често тук, защото това е толкова интересно четене) за това защо някои жени не се отличават в компанията School (намек: не са те – а разбирането как някои от картите са подредени срещу вас, могат да бъдат положителни) .
Изключителна публикация на „Извличане максимално от първата си година в програма за MBA“ от студент от втора година в Kellogg.
Колекция от акаунти на студентите в Stanford Company за обща седмица в програма за MBA, студентски блогове на Chicago Booth на The Booth Experience и блогове от класа на MIT Sloan от 2016 г.
Също така бих предложил да прочетете Lean In, от Шерил Сандберг – тя говори само за опита си на MBA накратко, но като цяло това е бързо четене и добро.
Също така, Лиза от привилегията е блогвала преди това за нейното поемане от големи класове на MBA (забавно четене), а приятел на приятел очевидно планира да блогва своя опит в Kellogg MBA (след като е бил телевизионен продуцент от години) по телевизията до MBA.

Бележка за уебсайта на Фондация Форте: Техният „MBA Central“ предоставя напълно безплатни уебинари, график на лични събития, GMAT Prep, предложения за избор на училище, напълно безплатно членство в учениците, електронни бюлетини и други. PSST: Преди сме говорили за това как да станем лидер (включително четене на предложения за лидери), както и най -добрите материали за четене за ученици от MBA, решавайки дали да получите MBA, да се подготвите финансово за училище и да свикнете Бюджет на студентите на пълен работен ден, който може да ви бъде полезен и за вас. Дами, кои са най-добрите ви предложения за студенти от MBA на пълен работен ден, особено за студенти от MBA? Кое е най -доброто четене за тях; Как предлагате да балансират училището и живота? (Pictured at top: Ceremonia anual de graduación de programas…, originally uploaded to Flickr by Universidad de Duesto. 2019 image update through Stencil.)  We are a participant in the Amazon services LLC Associates Program, an affiliate advertising program developed to offer a implies За да печелим такси, като се свържем с Amazon.com и свързани сайтове.

Posted in: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *