Вие сте офис мама?

Ето ви забавна грижа за вас: Вие ли сте офис мама*? Проверих, че да бъдеш офис мама има склонност да наранява кариерата си, тъй като хората те виждат като, добре, мама вместо експерта, който си.
И така, ето Q: Съгласни ли сте, че да бъдеш „офис мама“ е лошо нещо – или това е само още един стил на администрация? Вие сте офис мама или работите с такава? По -подходящо ли е (или ефективно) в някои офис култури, както и по -малко в други?
{Свързани: Точно как да предотвратите задачите за почистване на офис къща}
За моя $ .02 винаги съм бил напълно виновен за това – много преди да се окажа, че съм майка. Никога не съм пекал бисквитки или тарталети за хора, но: обичам да съм подготвен, както и като цяло имам предвид рождените дни, както и други забавни неща (с малко помощ, за да имам предвид личните данни). Така използвах, за да донеса със себе си (и да държа в бюрото си) всякакви неща – викове! Бандаиди! Носни кърпи! резервни зарядни! Фенове! Пуловери! Колегите винаги идваха при мен, когато се нуждаеха от нещо.
В някои методи това беше плюс – определено съм интроверт, както и съм сигурен, Битов метод за приятелски настроен и достъпен. Предполагам, че се регистрирам за концепцията в статията на WSJ – офис мама като стил на администрация.
Любопитен съм, жени – какво мислите?

На снимката: Pink Cupcake – удовлетворяващи остатъци, първоначално качени на Flickr от Alpha.
* Ако нямате членство в WSJ, само Google заглавието, както и ще получите достъп до пълната статия. :Д

Posted in: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *